Martien Meiland en helemaal jezelf zijn

Martien Meiland en helemaal jezelf zijn

Helemaal jezelf zijn Het lijkt zo eenvoudig: zijn wie je bent. Toch worstelen veel mensen daarmee. Soms lijken we niet te weten wie we eigenlijk zijn. Soms roept het regelrecht angst op  We kennen namelijk ook allemaal wel de kwetsingen als je wel je maskers laat...
Ik heb geen tijd

Ik heb geen tijd

Ik heb geen tijd ‘Heee Lydia, vertel eens over wat je zoal doet in jouw praktijk?’ Deze vraag krijg ik geregeld. Natuurlijk beantwoord ik hem met liefde. Ik vertel graag over mindfulness en andere dingen die ik doe om mensen te helpen in hun kracht te komen. De rust...
Blote Voeten Park

Blote Voeten Park

Ik ben net terug van een heerlijke vakantie in Zuid-Limburg. Prachtige omgeving, veel te doen en te zien en ook nog prima weer. Kortom: genoten! Eén van onze activiteiten was het Blote Voeten Park in Brunssum, waar je een parcours van 4 km aflegt. Dat doe je, zoals je...
Vakantie in Nederland

Vakantie in Nederland

Wij blijven in Nederland  Als mensen aan mij vragen waar wij naar toe gaan op vakantie, dan begin ik van binnen al te gniffelen. Ik weet namelijk wat de reactie is als ik met een stalen gezicht vertel dat wij naar Zuid-Limburg gaan. De vraagsteller brengt zijn gezicht...
Vakantie!

Vakantie!

Geniet van je vakantie! Het is weer vakantietijd dus mogen we er weer op uit. We hebben een leuke bestemming uitgezocht of we gaan juist op de bonnefooi. We willen genieten van onze vrijheid en we willen ontspannen. Weg van de stress. Even ontsnappen aan de dagelijkse...
Vakantiestress: hoe ga je ermee om?

Vakantiestress: hoe ga je ermee om?

Leuk hè, vakantie? Lekker een tijdje niks doen of juist heel sportief bezig zijn. De tijd voor elkaar nemen. Eens wat anders eten en drinken. Niet vroeg hoeven opstaan. Maar voordat het zover is…. Extra inkopen doen, kampeerspullen checken, zorgen dat er iemand op het...
Alles moet leuk zijn!

Alles moet leuk zijn!

Hoe ga je om met tegenslag? Heb je het Nationale Stressdebat vorige week op tv gezien? Het ging over de oorzaken van stress. Naast jezelf overvragen en een te hoge werkdruk was de belangrijkste oorzaak: geen tegenslag kunnen accepteren. Meteen zat ik rechtop: dit is...
Over stilte schrijven is best bizar

Over stilte schrijven is best bizar

Over stilte schrijven is best bizar. Want wat is dat eigenlijk? Niks. En tegelijk is het alles. Het is soms saai, vervelend of ronduit pijnlijk. Het is niks en toch blijken er verschillende soorten van dat niks te zijn. Bijzonder. Wachtkamer In de wachtkamer van de...
Leuke tips voor een zinvolle wandeling

Leuke tips voor een zinvolle wandeling

Gek op wandelen? Met deze tips haal je nóg meer uit je wandeling Vind jij het ook zo heerlijk om een wandeling te maken? Ik wel. Smoezen genoeg, hoor: geen tijd, geen zin, te koud, te warm, maar als ik toch gegaan ben, dan voel ik me opgeladen. Ik kwam erachter dat...
Hoe houd jij het hoofd koel?

Hoe houd jij het hoofd koel?

Zinderende hitte. We worden er de komende dagen op getrakteerd. Althans, dat zijn de voorspellingen. Voor de één een kwelling, voor de ander een zegen. Tref jij al voorbereidingen? Of laat je de hitte gewoon op je af komen? Hoe ga jij ermee om? En…. wat zegt dat over...