Genieten van de rust in jezelf!

9

Geen tijd voor jezelf?

Je hebt het zo druk dat er geen tijd voor jezelf over blijft en diep van binnen knaagt dat aan je.

9

Raak je gefrustreerd als je de controle verliest?

Vaak moeten je dierbaren het dan ontgelden. En dat geeft je weer een schuldgevoel. 

9

Stel je hoge eisen aan jezelf?

Je vindt dat je alles moet kunnen en je raakt gefrustreerd als je niet aan (je eigen) verwachtingen voldoet.

9

Kan je maar niet stoppen met piekeren?

Je malende gedachten maken je moe en houden je soms zelfs uit je slaap.

Krijg weer rust en ruimte in je hoofd!

Je verlangt naar rust in je hoofd. Je wil weer genieten. Dus duw je negatieve gedachten en gevoelens weg. Maar hoe harder je ze weg wil hebben, hoe sneller ze terugkomen. Dat is heel logisch, want onze gedachten leiden een eigen leven. Ze ontstaan ergens in ons brein en komen zomaar op. Daartegen vechten is een onmogelijke taak. Er is dus iets anders nodig!

Jij mag kiezen

Als je bereid bent om te onderzoeken hoe jouw gedachtepatronen ontstaan en hoe ze werken, dan gebeurt er iets met je. Je gaat ervaren dat je niet je gedachten bent, maar dat ze slechts een onderdeel van jou zijn. Je hebt de keuze om erin mee te gaan of niet. En juist die keuze geeft vrijheid en ruimte in jezelf. Niet alleen in je hoofd, maar ook in je lichaam en je gevoelswereld. In je totale wezen dus.

Go with the flow

Hoe zou het zijn als je jezelf met een open en vriendelijke houding kan benaderen? Je aanvaardt alles zoals het is. Ook de minder leuke dingen. En ook jezelf. Precies zoals je nu bent. Pas dan ontstaat er werkelijke, vredige rust in jezelf. Als je die kan voelen, dan heb je geen behoefte meer aan jezelf opjagen en bekritiseren. Je kan de controle steeds een beetje meer loslaten. Je gaat meebewegen met de flow van het leven. En dat is precies zoals het bedoeld is!

 

Het is mijn missie om jou te helpen de rust in jezelf te vinden, zodat je weer leeft vanuit je eigen kracht!

Van stresskip naar stress-skip

Ik maakte me snel druk en legde de lat hoog. Ik had last van onrust. Ik wilde het graag anders, maar ik wist niet hoe. Ik deed van alles om rustiger te worden, maar niets hielp langdurig.

In een mindfulnesstraining leerde ik om ‘in het nu’ te zijn. Ik werd rustiger en… die rust bleef! Dingen die voorheen stressvol voor me waren, waren dat ‘ineens’ niet meer. Ik realiseerde me dat pas goed toen iemand aan me vroeg: ‘Waar word jij gestresst van?’ en ik eigenlijk niks kon bedenken! Ik schrok er zelf van, maar het was de waarheid.

Als ík zo ver kon komen, dan moest dat voor anderen ook mogelijk zijn…. Als mindfulness professional help ik nu mensen die in alle drukte zichzelf verliezen en graag tools willen voor een rustiger, liefdevoller en gelukkiger leven.

Wat bereik je met mijn programma?

N

Blij met jezelf

Je accepteert jezelf precies zoals je bent. 

N

Meer rust

Je krijgt meer innerlijke rust en weet ook hoe je die kan bewaken

N

Weer genieten

Je leeft intenser en bewuster. Je kan weer genieten.

Wat vinden mijn klanten van mij?

Wat was het snel wennen aan Lydia en aan elkaar. Dit heeft voor mij te maken met het gevoel van veiligheid dat Lydia van meet af aan weet neer te zetten/creëren. Voor ieder van de groep aandacht, tijd en als je dat wilt soms ook een spiegel om in te kijken. Fijn om deel te hebben genomen en handvatten aangereikt gekregen te hebben om mee te nemen in het doen en laten van iedere dag!

J.O. - v.B.

Ik vond de cursus mindfulness heel nuttig en fijn. Je wordt je bewust van het verschil tussen doen en zijn. Door de oefeningen kan je je hoofd goed leegmaken en je lichaam ontspannen. Je slaapt er heerlijk door. Bijzonder dat het eigenlijk heel eenvoudig is en toch zo doeltreffend. Lydia heeft een prettige stem, legt alles heel helder uit en is heerlijk rustig.

Ernie

Gun jezelf een mindful leven

Je bent het waard.

Ontvang GRATIS een ingesproken oefening voor meer rust

Veelgestelde vragen

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent: leven met volle aandacht in het hier en nu. Het woord kan verwarring oproepen; het gaat namelijk niet alleen over je mind. Het  lichaam en gevoelens spelen een net zo belangrijke rol. Wie mindful is, voelt zich niet opgejaagd en is in staat met stress en problemen om te gaan. Je accepteert jezelf en het leven precies zoals het is en, heel belangrijk, zonder oordeel daarover! Het is een manier om diep in jezelf te kijken en jezelf te onderzoeken waardoor je zelfinzicht krijgt. En zelfinzicht geeft zelfvertrouwen. Voor mindfulness geldt dat je het moet ervaren. Het is net als met pianospelen: niemand heeft ooit piano leren spelen door er een boek over te lezen. 

Is mindfulness zweverig?

Nee, totaal niet. Mindfulness is ‘met je voeten in de klei’ werken met wat er nu is. We roepen niks op. Wel doen we veel oefeningen die we meditaties noemen. Maar een meditatie is niets anders dan je aandacht naar binnen richten.

Ik begrijp heel goed wat 'leven in het nu' is. Waarom zou ik dan een training moeten volgen?

Iets weten en begrijpen doe je met je hoofd. Tijdens een training oefen je met mindful aanwezig zijn in het hier en nu. Dat is makkelijk te begrijpen, maar het zelf ervaren is echt wat anders. Je verkrijgt diepe inzichten in jezelf, je loopt tegen dingen aan en je leert hoe je daarmee kunt omgaan.

Ik weet niet of ik erin geloof.

Mindfulness heeft weinig te maken met ‘of je erin gelooft’. Waar het om gaat is dat je bereid bent naar jezelf te kijken. Je eigen patronen te onderzoeken.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie?

Dat is zo niet te zeggen.  Het klinkt paradoxaal, maar we leren bij mindfulness juist om het streven naar een resultaat los te laten. Bovendien  hangt het helemaal af van hoeveel tijd je wil investeren in jezelf. De uitnodiging is om dagelijks te oefenen, ongeveer een half uur per dag. De één ervaart na een paar dagen al een verschil, de ander na 3 weken of langer.

Is mindfulness hetzelfde als mediteren?

Nee. Mediteren is een manier om mindful te worden. Mindful ben je als je met je gedachten, je lijf en je gevoel volledig aanwezig bent in het nu. Dat kan dus ook zonder dat je mediteert. We gebruiken in mindfulness verschillende meditaties, die bedoeld zijn om je aandacht te leren richten op het nu.

Ik kan niet stilzitten. Is dat erg?

Zodra je je aandacht naar binnen richt, is het gebruikelijk dat je te maken krijgt met de onrust in jezelf. Met deze onrust leer je juist om te gaan. 

Ik heb weleens gemediteerd maar ik kon mijn gedachten niet stoppen.

Het is een groot misverstand dat we tijdens een meditatie zonder gedachten moeten zijn. Gedachten komen en gaan en dat is heel normaal. Je geeft tijdens de meditatie ruimte aan je gedachten, je duwt ze dus niet weg.

Wordt het vergoed?

Vanuit de zorgverzekering wordt mindfulness niet vergoed. Sommige werkgevers hebben een budget voor scholing, dus het is handig om bij je werkgever te informeren.   

Ik heb geen tijd om oefeningen te doen want ik heb een erg druk leven.

Eén ding is zeker: als je blijft doorgaan zoals je nu doet, dan blijf je krijgen wat je nu krijgt. Dan verandert er niks. Bezig zijn met je persoonlijke ontwikkeling kost tijd en vraagt toewijding. Zie het als een investering in jezelf waardoor je leven kan veranderen. Als je daar niet toe bereid bent, dan blijft alles bij het oude.

Dit zeggen mijn klanten 

Balans was voor mij het toverwoord dat ik daar elke keer mocht voelen en ervaren. Lydia straalde voortdurend die voor mij zo broodnodige balans uit. Ze stelde me op mijn gemak, nam alle tijd en en ze overlegde steeds de oefeningen die ze met me wilde gaan doen. Nooit werd het zweverig. Ik vond het ontspannen, prettig en veilig, waarin er ook als het zo uitkwam, gelachen mocht worden. Van harte aanbevolen!

Hans

Door de training word je je bewuster en leef je minder op de automatische piloot. Je hebt daardoor meer invloed op situaties.

Marianne

Wil jij ook innerlijke rust in je leven?