'Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen'

Jon Kabat-Zinn

Lydia Spriensma-Sleijpen

Bovenstaande uitspraak is voor mij precies wat mindfulness is: meebewegen op de golven in plaats van de golven proberen tegen te houden. Jarenlang deed ik met name dat laatste en dat maakte me onrustig. Ik vond mijn leven stressvol en dat kwam vooral doordat ik me druk maakte en de lat behoorlijk hoog legde. Ik wilde het dolgraag anders, maar ik wist niet hoe. Ik volgde in de afgelopen 20 jaar veel cursussen, las boeken en deed van alles om rustiger te worden, maar niets hielp ècht.

Totdat ik in een mindfulnesstraining leerde ‘in het nu’ te zijn. De theorie was eenvoudig, de praktijk soms helemaal niet. Toch zette ik door. Het gaf me inzicht in mezelf. Mijn reactiepatronen ging ik doorzien, ik werd liever voor mezelf en op een heel natuurlijke manier werd ik rustiger. En die rust bleef! Niet alleen tijdens de oefeningen, maar juist ook in het dagelijks leven.

Dingen die voorheen stressvol voor me waren, waren dat ‘ineens’ niet meer. Ik realiseerde me dat pas goed toen iemand aan me vroeg: ‘Waar word jij gestresst van?’ en ik eigenlijk niks kon bedenken! Ik schrok er zelf van, maar het was de waarheid. Als ik zo ver kon komen, dan moest dat voor anderen ook mogelijk zijn….

Mijn droom

Ik verdiepte me in mindfulness, volgde de opleiding mindful coachen en de trainersopleiding. Mensen begeleiden en bijstaan in hun proces werd mijn passie. Ik wilde mijn hart volgen en iets doen wat ik al jaren wilde: mijn eigen praktijk starten. Daarom besloot ik mijn vaste baan als leerkracht op te zeggen. Daar moest ik uiteraard moed voor verzamelen. Toch durfde ik naar mijn gevoel te luisteren en daar heb ik geen spijt van! Het is mooi om te zien dat de mensen die mijn praktijk bezoeken, ervaren dat bewustwording ook hun leven blijvend verrijkt.

Ik ben ook verbonden aan Camino, inloophuis voor mensen die leven met kanker. Daar geef ik met veel plezier mindfulnesstraining. 

 

 

Volg mij op Social Media:

Mindfulness Professional Coach

Meerjarige opleiding bij de Academie voor Open Bewustzijn. Hier worden coachingsvaardigheden gecombineerd met inzichten uit de boeddhistische psychologie en neurowetenschappen.

Mindfulness Trainer (MBSR)

Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Systemisch Werk

Momenteel volg ik de jaartraining om nog meer mensen te kunnen helpen.  Kern van systemisch werk is: welke invloed heeft je plek in je familiesysteem op jouw leven.

Wat vinden mijn klanten ervan?

Zie het niet als toevlucht om je problemen op te lossen, maar zie het als een spiegel en zelfreflectie. Daardoor ga je heel anders kijken: hoe sta ik er NU voor? Aanrader!

 

Cisca Goedkoop

Ik heb veel baat gehad bij de mindfulnesstraining. Vooral met betrekking tot stressbeheersing en het vinden van (korte) rustmomenten gedurende de werkdag. Tevens is het nu makkelijker om vanuit een ‘druk-hoofd-situatie’over te gaan naar een ‘kalme staat’.

Wouter

Ondernemer

Heel zinvol. Een supercoach die de training met veel aandacht (over)brengt!

Kina Boelens

Wil jij samen met mij werken aan jouw innerlijke rust? Vraag hier jouw gratis intake aan!