'Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen'

Jon Kabat-Zinn

Lydia Spriensma-Sleijpen

Bovenstaande uitspraak is voor mij precies wat mindfulness is: meebewegen op de golven in plaats van de golven proberen tegen te houden. Jarenlang deed ik met name dat laatste en dat maakte me onrustig. Ik vond mijn leven stressvol en dat kwam vooral doordat ik me druk maakte en de lat behoorlijk hoog legde. Ik wilde het dolgraag anders, maar ik wist niet hoe. Ik volgde in de afgelopen 20 jaar veel cursussen, las boeken en deed van alles om rustiger te worden, maar niets hielp ècht.

Totdat ik in een mindfulnesstraining leerde ‘in het nu’ te zijn. De theorie was eenvoudig, de praktijk soms helemaal niet. Toch zette ik door. Het gaf me inzicht in mezelf. Mijn reactiepatronen ging ik doorzien, ik werd liever voor mezelf en op een heel natuurlijke manier werd ik rustiger. En die rust bleef! Niet alleen tijdens de oefeningen, maar juist ook in het dagelijks leven.

Dingen die voorheen stressvol voor me waren, waren dat ‘ineens’ niet meer. Ik realiseerde me dat pas goed toen iemand aan me vroeg: ‘Waar word jij gestresst van?’ en ik eigenlijk niks kon bedenken! Ik schrok er zelf van, maar het was de waarheid. Als ik zo ver kon komen, dan moest dat voor anderen ook mogelijk zijn….

Mijn droom

Ik verdiepte me in mindfulness, volgde de opleiding mindful coachen en de trainersopleiding.  Daarnaast heb ik nog veel andere opleidingen en cursussen gevolgd waaronder healing, Reiki, intuïtief tekenen en onlangs heb ik de opleiding Systemisch Werk afgerond. Mensen begeleiden en bijstaan in hun proces werd mijn passie. De roep om mijn hart te volgen werd steeds sterker en daarom startte ik 2 jaar geleden mijn eigen praktijk.

ZielsVeel

De naam van mijn praktijk heeft voor mij een speciale betekenis. Vaak wordt het geassocieerd met het zinnetje: ‘Ik hou zielsveel van jou’.  En hoewel ik op een bepaalde manier van mijn cliënten hou, heb ik de naam om een andere reden gekozen. Ziels staat voor mij voor: mijn werk met hart en ziel doen en de diepte in gaan (zielsniveau).  Veel associeer ik met veel bereiken, veel teweeg brengen maar ook op veel manieren tot de kern kunnen komen. Daarom combineer ik graag mindfulness met systemisch werk en met alle andere kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan.   Ik ben ook verbonden aan Camino, inloophuis voor mensen die leven met kanker. Daar geef ik met veel plezier mindfulnesstraining aan mensen die zelf kanker hebben (gehad), hun naasten of hun nabestaanden. Ik geniet ervan als mensen die mijn praktijk bezoeken, ervaren dat bewustwording ook hun leven blijvend verrijkt.

 

 

Praktijk ZielsVeel

Volg mij op Social Media:

Mindfulness Professional Coach

Meerjarige opleiding bij de Academie voor Open Bewustzijn. Hier worden coachingsvaardigheden gecombineerd met inzichten uit de boeddhistische psychologie en neurowetenschappen.

Mindfulness Trainer (MBSR)

Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Systemisch Werk

De kern van systemisch werk is: welke invloed heeft je plek in je familiesysteem op jouw leven. Opleiding afgerond bij De eerste verdieping. 

Wat vinden mijn klanten ervan?

De mindfulle momenten hebben me meer rust gegeven. Ik ervaar de dingen om me heen meer bewust, waardoor je die dingen anders (mooier) bekijkt. Je krijgt meer overzicht in je leven. Ik vind dat Lydia een prettige, rustige stem heeft. 

 

Brigitte Veenbrink

Ik heb veel baat gehad bij de mindfulnesstraining. Vooral met betrekking tot stressbeheersing en het vinden van (korte) rustmomenten gedurende de werkdag. Tevens is het nu makkelijker om vanuit een ‘druk-hoofd-situatie’over te gaan naar een ‘kalme staat’.

Wouter

Ondernemer

Heel zinvol. Een supercoach die de training met veel aandacht (over)brengt!

Kina Boelens

Wil jij samen met mij werken aan jouw innerlijke rust? Vraag hier jouw gratis intake aan!